SoMuchGREEN Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Sal, buGGed, am mai scris ceva versuri intr-o seara si m-am gandit sa le impartasesc cu voi. Atentie: mesajul nu e asa de usor de inteles, multi o sa zica ca n-are 'logica', eu va zic sa cititi printre randuri. Sper sa va placa :D Prea tarziu Se uită la tine cu privirea ațintită Asupra unei raze reflectată dintr-un ciob de sticlă Poartă o pelerină neagră încrustată cu miros de sconcs Și are-ntr-un picior un pantof ros. Are în mână un fel de bastonaș Doar că e ascuțit ca o sabie la cap' Emană culori monotone în jurul ei Enigmatică ca orașul Pompei. N-are prea multe cărți citite, Dar în de ajuns să te înlemnească preț de câteva clipe. Are o privire tâmpă, însă, E cea mai deșteaptă proastă din grupul ăsta de bârfă. Prezintă mister, aventură, interes Așa cum o face o umbră fină a unui creion șters. Prea mulți și-au bătut joc de ea, Iar acum suspină și afirmă că nu mai vrea Să mai trăiască, să mai vadă, să mai simtă Aburul fericirii ce vine dintr-o criptă. Prea mulți au râs cu gura până la urechi Când au descoperit iubire într-un cimitir vechi. Strigăt mut al unui soldat din linia întâi Ce stă prins între două lumi cu arma la căpătâi. Se apropie de mine speriată, panicată, Dar o liniștesc mințind-o încă odata Îi spun minciuni, ocolesc adevărul Dar nu reușesc așa cum ambiția N-a împiedicat-o pe Eva să mănânce mărul. "Ultima greseala e cel mai bun profesor" Afirma cineva cu îndrăzneală Dar eu cu ochii cruciș, în ceață, contesc spunând că n-am timp să fac toate greșelile în viață. Nici eu, nici ea nu suntem fericiți Dar ne ridicăm și nu ne lăsăm înfrânți de inamici. În fondul principal, n-am vrut să pun în prim plan O poveste de dragoste între un bețișor și un timpan. Mesaje și sunete trecătoare se-aud de oriunde, Dar mulți se pierd încercând să le asculte. Mulți înalți nu pricep problemele scunde Cum nici ea nu pricepe puținul, ba dimpotrivă vrea mai multe.Cu toții suntem pasageri în mașina unui taximetrist Ce se îndreaptă încet, încet spre abis. Senzații noi, venite din lumi străine, Dar aceleași trăiri vechi rămân pentru mine. Moment de inspirație divină și har, Dar mai devreme sau mai târziu toate dispar Ea nu este deloc un om avar Doar că mai scade nivelul apei când dă cu var. Pix cu cerneală albă ce scrie pe hârtie neagră Persoană ce intră pe ușă când alții pleacă Om ce scrie când alții citesc Mut care tace când alții vorbesc. Orb care vede și distinge, alții care nu văd nici pe unde au mers. Rădeți de mine că sunt diferit, Eu râd de voi că sunteți toți la fel! 1 Quote
Cristian Florea Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Nu te supara pe mine dar cred ca putina critica nu strica. Ideea e ca: Nu prea ai rima. Cand scrii versuri ar trebui sa tii cont si de masura si ritm. Cel mai bine (recomand) ca inainte de a scrie versuri, sa asculti un instrumental din 2 motive: 1. Iti ofera inspiratie. 2. Iti vine mai usor sa scrii in masura si ritm si astfel nu ti se vor incaleca versurile. P.S: Si eu scriu versuri, dar nu am avut curajul sa le pun deoarece mi-e frica de critici. Daca vrei, poti lua in considerare sfaturile daca nu, nu. Doar stii ca esti prietenul meu. Daca nu ma stii, sunt NUR0FEN[]. Love You :**. Quote
SoMuchGREEN Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 (edited) @, Ba, rima e imperecheata. Am la fiecare cuvant. Le-am pus pe un instrumental usor, ceva ce nu se canta repete si merge incet si chiar se aude bine. Da, masura difera, nu e constanta. Mersi oricum, :* Daca vrei iti dau link cu instrumentalul. Edited February 26, 2015 by SoMuchGREEN Quote
Ramon. Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Uite-mă când ies afarăCum se goleşte stradaŞtiu bine ce să facMi-am filat deja pradaTermin exerciţiul Închid acolada Şi rimele mele-s pregătiteSă-ţi spargă arcadaÎmjur când mă uit ăn jur Şi jur că nu conjurDar vă rog atenţie Atâta timp Cât timbrul meu e purNu-s dur, Stai chill, nu mă trag pă curDar ai grijă ce vorbeşti Sau te trimit în sejurÎs adâncit, explicitRecit ca un nenorocitRătăcind pe beatŞi-asta făcându-mă Cel mai fericitAgit, orice sucitCorcit şi nefericitCe-ncearcă să strice rapu'Cu stilul său de neclocitCreativ şi cu motivCantitativ de emotivMă las captiv de negativÎn timp ce cad pe portativCultiv, conspirativ, explicativDe educativ Ca mediul din care provinNu mai e cooperativ! Refren x2 :Ardem suflete pe jarNe folosim de acest dar, Dar compar clar ca e în zadarSă sar, să-mi măsor lirica pe cântarArd sufletele fără har, pe jar, Care critică arta fără s-o înţeleagă măcar. Eu vorbesc cu natura, cu pământul, cu luna, Vreau să ştie toată lumea, că scopul nu e suma. Caut să potrivesc culorile ca la Zuma, Dar lumea-i daltonistă şi-nghite doar minciuna. Într-una incerc să le deschid mintea, Dar toţi se cred p-aici mai viteji decât Pintea. Lumea mea e complicată, n-o-nţelegi, nu intra, Lumea ta nu se învarte ca axul, nu îl poţi centra. Aici focul poa' să curgă şi apa poa' să ardă, E locu-n care prădatorul poa' să cadă pradă. Ţine minte bine, e periculos pe stradă, Că eşti civil sau soldat, 'ţi-ajunge sangele pe spadă. Soarele te-ngheaţă, sau te arde zapada, Singurul sfat negarantat e: Ţïne tare garda! Quote
coldix Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Uite-mă când ies afară Cum se goleşte strada Ştiu bine ce să fac Mi-am filat deja prada Termin exerciţiul Închid acolada Şi rimele mele-s pregătite Să-ţi spargă arcada Îmjur când mă uit ăn jur Şi jur că nu conjur Dar vă rog atenţie Atâta timp Cât timbrul meu e pur Nu-s dur, Stai chill, nu mă trag pă cur Dar ai grijă ce vorbeşti Sau te trimit în sejur Îs adâncit, explicit Recit ca un nenorocit Rătăcind pe beat Şi-asta făcându-mă Cel mai fericit Agit, orice sucit Corcit şi nefericit Ce-ncearcă să strice rapu' Cu stilul său de neclocit Creativ şi cu motiv Cantitativ de emotiv Mă las captiv de negativ În timp ce cad pe portativ Cultiv, conspirativ, explicativ De educativ Ca mediul din care provin Nu mai e cooperativ! Refren x2 : Ardem suflete pe jar Ne folosim de acest dar, Dar compar clar ca e în zadar Să sar, să-mi măsor lirica pe cântar Ard sufletele fără har, pe jar, Care critică arta fără s-o înţeleagă măcar. Eu vorbesc cu natura, cu pământul, cu luna, Vreau să ştie toată lumea, că scopul nu e suma. Caut să potrivesc culorile ca la Zuma, Dar lumea-i daltonistă şi-nghite doar minciuna. Într-una incerc să le deschid mintea, Dar toţi se cred p-aici mai viteji decât Pintea. Lumea mea e complicată, n-o-nţelegi, nu intra, Lumea ta nu se învarte ca axul, nu îl poţi centra. Aici focul poa' să curgă şi apa poa' să ardă, E locu-n care prădatorul poa' să cadă pradă. Ţine minte bine, e periculos pe stradă, Că eşti civil sau soldat, 'ţi-ajunge sangele pe spadă. Soarele te-ngheaţă, sau te arde zapada, Singurul sfat negarantat e: Ţïne tare garda! Ce-i cu tine, puradel ? Quote
Recommended Posts