xPro. Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 (edited) Cum să creezi un stick bootabil de pe care sa poti instala windows 7/8? Sunt convinsca multi dintre voi v-ati pus aceasta intrebare. Eu nu mi-am pus aceasta problema pana nu a trebuit sa intervin la un ultrabook de la firma mamei mele. Ei bine, din cate am vazut, producatorii ultrabook-urilor sau laptopuri ultraportabile au eliminat unitatile optice de pe aceste dispozitive. Atunci mi-am pus intrebare, oare cum sa reinstalez windowsul pe acest dispozitiv. Nu a durat mult pana mi-a venit ideea sa bootez un stick. Prima data am facut aceasta treaba in varianta romaneasca, nici nu ma pun sa scriu despre acea varianta ca mi-ar lua 10 ore sa o scriu. Dupa ce am rezolvat cu "varianta romaneasca" am intrat pe site-ul official de la Microsoft si am gasit un programel de bootare USB Stick/DVD. Am testat varianta si cu Windows 7 si cu Windows 8. De ce avem nevoie pentru a creea un stick bootabil?1. Un stick USB cu o capacitate minima de 4 GB.2. Un kit de instalare cu Windows 7 sau Windows 8 in format ISO.Daca laptopul tau este compatibil cu interfata UEFI, nu o sa iti booteze stickul daca este in format NTFS, deci trebuie sa il bootezi in format FAT32. Cum bootezi un stick in format FAT32? Accesand butonul Start, urmand sa apasati pe Run. Dupa ce apasati pe Run, vi se va deschide un dialog in care trebuie sa introduceti o comanda. Scrieti diskmgmt.msc apoi apasati Ok. Dupa ce se deschide Disk Management, va uitati care volum de acolo defineste Stickul Dvs. USB, dati click dreapta pe el, format. la file sistem selectati FAT32 apoi il formatati. Exista mai multe utilitare cu ajutorul carora puteti boota un stick USB, dar eu recomand Microsoft USB/DVD Download Tool Pasul 1 – Choose ISO file: Selectezi imaginea ISO a kitului de Windows 7 sau Windows 8 de pe harddisk şi dai click pe NextPasul 2 – Choose media type: Alegi opţiunea USB device din partea dreapta-jos a ferestreiPasul 3 – Insert USB Device: Introduci stick-ul în portul USB, îl alegi din lista drop-down şi dai click pe Begin CopyingPasul 4 – Creating bootable USB device: aştepţi realizarea stick-ului USB bootabil cu Windows 7 sau Windows 8.Dupa aproximativ 10 minute, o sa apara Backup completed.Dacă utilizezi această metodă pe Windows XP, trebuie să instalezi în prealabil Microsoft NET Framework 2.0 şi Microsoft Image Mastering API v2 . Nu încercati sa instalezi ultima versiune Microsoft .NET Framework 4.5, aceasta nu este compatibilă cu Windows XP. Daca intampinati probleme, puteti da QUOTE si am sa va ajut pe fiecare in parte. Sper ca m-am facut destul de inteles, iar daca cineva nu a inteles, am sa-i explic si mai detaliat. O zi buna. Edited June 10, 2015 by HaarpCord Valy 2 Quote
xPro. Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Bun tutorial pentru cei care nu stiu. Nu am idee cine cunoaste sau nu aceasta metoda. Sunt sute de utilitare de bootare care mai da si cate un crash la bootare. Am testat vreo 4 programe dar cel expus mai sus mi s-a parut cel mai rapid, performant si eficient. Iti multumesc pentru comentariu. Probabil acest tutorial o sa ajute pe cineva "sper". Bafta ;) /EDIT Am introdus hyperlink-uri si am modificat culorile textelor importante Quote
fakesmile Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Cum să creezi un stick bootabil de pe care sa poti instala windows 7/8? Sunt convinsca multi dintre voi v-ati pus aceasta intrebare. Eu nu mi-am pus aceasta problema pana nu a trebuit sa intervin la un ultrabook de la firma mamei mele. Ei bine, din cate am vazut, producatorii ultrabook-urilor sau laptopuri ultraportabile au eliminat unitatile optice de pe aceste dispozitive. Atunci mi-am pus intrebare, oare cum sa reinstalez windowsul pe acest dispozitiv. Nu a durat mult pana mi-a venit ideea sa bootez un stick. Prima data am facut aceasta treaba in varianta romaneasca, nici nu ma pun sa scriu despre acea varianta ca mi-ar lua 10 ore sa o scriu. Dupa ce am rezolvat cu "varianta romaneasca" am intrat pe site-ul official de la Microsoft si am gasit un programel de bootare USB Stick/DVD. Am testat varianta si cu Windows 7 si cu Windows 8. De ce avem nevoie pentru a creea un stick bootabil? 1. Un stick USB cu o capacitate minima de 4 GB. 2. Un kit de instalare cu Windows 7 sau Windows 8 in format ISO. Daca laptopul tau este compatibil cu interfata UEFI, nu o sa iti booteze stickul daca este in format NTFS, deci trebuie sa il bootezi in format FAT32. Cum bootezi un stick in format FAT32? Accesand butonul Start, urmand sa apasati pe Run. Dupa ce apasati pe Run, vi se va deschide un dialog in care trebuie sa introduceti o comanda. Scrieti diskmgmt.msc apoi apasati Ok. Dupa ce se deschide Disk Management, va uitati care volum de acolo defineste Stickul Dvs. USB, dati click dreapta pe el, format. la file sistem selectati FAT32 apoi il formatati. Exista mai multe utilitare cu ajutorul carora puteti boota un stick USB, dar eu recomand Microsoft USB/DVD Download Tool Pasul 1 – Choose ISO file: Selectezi imaginea ISO a kitului de Windows 7 sau Windows 8 de pe harddisk şi dai click pe Next Pasul 2 – Choose media type: Alegi opţiunea USB device din partea dreapta-jos a ferestrei Pasul 3 – Insert USB Device: Introduci stick-ul în portul USB, îl alegi din lista drop-down şi dai click pe Begin Copying Pasul 4 – Creating bootable USB device: aştepţi realizarea stick-ului USB bootabil cu Windows 7 sau Windows 8. Dupa aproximativ 10 minute, o sa apara Backup completed. Dacă utilizezi această metodă pe Windows XP, trebuie să instalezi în prealabil Microsoft NET Framework 2.0 şi Microsoft Image Mastering API v2 . Nu încercati sa instalezi ultima versiune Microsoft .NET Framework 4.5, aceasta nu este compatibilă cu Windows XP. Daca intampinati probleme, puteti da QUOTE si am sa va ajut pe fiecare in parte. Sper ca m-am facut destul de inteles, iar daca cineva nu a inteles, am sa-i explic si mai detaliat. O zi buna. Ciudat, mie mi-a mers net framework 4.5 pe win xp. In fine, metoda cu stickul Usb e cea mai simpla si cea mai usoara ( prerea mea ). Dar programul celor de la Microsoft nu e bun de nimic, nu mi-a mers nimic din el. In schimb iti recomand Yumi 2.0.16, este mult mai bun ca prostiile alea de la microsoft. Am instalat mac OSX pe un pc ce suporta doar windows, am bagat si linux, am facut dual-boot cu win 7 si mac OSX. PE scurt, cu Yumi e cel mai usor + ca are o interfata foarte frumoasa atunci cand bootezi de pe stick. Recomand Yumi, nu prostia aceea de la Microsoft. 1 Quote
xPro. Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 Ciudat, mie mi-a mers net framework 4.5 pe win xp. In fine, metoda cu stickul Usb e cea mai simpla si cea mai usoara ( prerea mea ). Dar programul celor de la Microsoft nu e bun de nimic, nu mi-a mers nimic din el. In schimb iti recomand Yumi 2.0.16, este mult mai bun ca prostiile alea de la microsoft. Am instalat mac OSX pe un pc ce suporta doar windows, am bagat si linux, am facut dual-boot cu win 7 si mac OSX. PE scurt, cu Yumi e cel mai usor + ca are o interfata foarte frumoasa atunci cand bootezi de pe stick. Recomand Yumi, nu prostia aceea de la Microsoft. Data viitoare am sa incerc cu Yumi. Eu recomand programul deoarece pentru mine este de incredere un program cat mai original plus ca mi-a mers foarte bine de zeci de ori. Nu stiu cum ti-am mers stie framework 4,5 pe xp deoarece nici pe vista nu merge. Quote
.Olaf. Posted June 12, 2015 Posted June 12, 2015 Recomand cu mare incredere Rufus. Un program foarte mic, dar care este si portabil. Isi face treaba mult prea bine...singura eroare care ti-o poate da in cel mai rau caz este accea cand imaginea ISO nu este buna (Bad Image), in rest nu prea stie de alte erori. Quote
Marko. Posted June 12, 2015 Posted June 12, 2015 (edited) Folositor.. Edited June 12, 2015 by Microsoft. Quote
xPro. Posted June 12, 2015 Author Posted June 12, 2015 (edited) Folositor.. Probabil cineva care e la ananghie o sa fie recunoscator de aceasta metoda. :D Edited June 12, 2015 by HaarpCord Valy Quote
V E R S A C E Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Folositor pentru cei care nu stiau. Gj pentru munca depusa. Quote
xPro. Posted June 18, 2015 Author Posted June 18, 2015 Folositor pentru cei care nu stiau. Gj pentru munca depusa. Multumesc :* Quote
xPro. Posted June 23, 2015 Author Posted June 23, 2015 bravo. ai +1 de la mine. Mersi dar nu mie mi-ai dat +1 :)) Quote
Skiper GREEN Posted August 28, 2015 Posted August 28, 2015 Ştiam deja asta, am mai făcut de două ori. Destul de folositor. Quote
Vlad98 Posted November 15, 2015 Posted November 15, 2015 Cum să creezi un stick bootabil de pe care sa poti instala windows 7/8? Sunt convinsca multi dintre voi v-ati pus aceasta intrebare. Eu nu mi-am pus aceasta problema pana nu a trebuit sa intervin la un ultrabook de la firma mamei mele. Ei bine, din cate am vazut, producatorii ultrabook-urilor sau laptopuri ultraportabile au eliminat unitatile optice de pe aceste dispozitive. Atunci mi-am pus intrebare, oare cum sa reinstalez windowsul pe acest dispozitiv. Nu a durat mult pana mi-a venit ideea sa bootez un stick. Prima data am facut aceasta treaba in varianta romaneasca, nici nu ma pun sa scriu despre acea varianta ca mi-ar lua 10 ore sa o scriu. Dupa ce am rezolvat cu "varianta romaneasca" am intrat pe site-ul official de la Microsoft si am gasit un programel de bootare USB Stick/DVD. Am testat varianta si cu Windows 7 si cu Windows 8. De ce avem nevoie pentru a creea un stick bootabil? 1. Un stick USB cu o capacitate minima de 4 GB. 2. Un kit de instalare cu Windows 7 sau Windows 8 in format ISO. Daca laptopul tau este compatibil cu interfata UEFI, nu o sa iti booteze stickul daca este in format NTFS, deci trebuie sa il bootezi in format FAT32. Cum bootezi un stick in format FAT32? Accesand butonul Start, urmand sa apasati pe Run. Dupa ce apasati pe Run, vi se va deschide un dialog in care trebuie sa introduceti o comanda. Scrieti diskmgmt.msc apoi apasati Ok. Dupa ce se deschide Disk Management, va uitati care volum de acolo defineste Stickul Dvs. USB, dati click dreapta pe el, format. la file sistem selectati FAT32 apoi il formatati. Exista mai multe utilitare cu ajutorul carora puteti boota un stick USB, dar eu recomand Microsoft USB/DVD Download Tool Pasul 1 – Choose ISO file: Selectezi imaginea ISO a kitului de Windows 7 sau Windows 8 de pe harddisk şi dai click pe Next Pasul 2 – Choose media type: Alegi opţiunea USB device din partea dreapta-jos a ferestrei Pasul 3 – Insert USB Device: Introduci stick-ul în portul USB, îl alegi din lista drop-down şi dai click pe Begin Copying Pasul 4 – Creating bootable USB device: aştepţi realizarea stick-ului USB bootabil cu Windows 7 sau Windows 8. Dupa aproximativ 10 minute, o sa apara Backup completed. Dacă utilizezi această metodă pe Windows XP, trebuie să instalezi în prealabil Microsoft NET Framework 2.0 şi Microsoft Image Mastering API v2 . Nu încercati sa instalezi ultima versiune Microsoft .NET Framework 4.5, aceasta nu este compatibilă cu Windows XP. Daca intampinati probleme, puteti da QUOTE si am sa va ajut pe fiecare in parte. Sper ca m-am facut destul de inteles, iar daca cineva nu a inteles, am sa-i explic si mai detaliat. O zi buna. Nu merge site-ul acela cu microsoft USB/DVD download Quote
xPro. Posted November 16, 2015 Author Posted November 16, 2015 Nu merge site-ul acela cu microsoft USB/DVD download Incearca asta sau alta varianta, probabil mai usoara este programul Rufus. Spor Quote
Vlad98 Posted November 16, 2015 Posted November 16, 2015 Incearca asta sau alta varianta, probabil mai usoara este programul Rufus. Spor Danke 1 Quote
Recommended Posts