ZeTeN Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Salut, am si eu nevoie de niste pareri, vreau sa imi achizitionez un nou PC, de data asta doresc o unitate, nu un laptop. Am gasit urmatorul Dekstop PC: Sistem IT MYRIA VISION 001 Procesor: i5 4460 cu frecventa procesor 3.2 GHz, iar frecventa maxima fiind 3.4 GHz Memorie RAM: 2 x 4 GB DDR 3 frecventa 1600 MHz HDD: 1 TB 7200 RPM SATA III Buffer (MB) 64 Placa video: nVIDIA GeForce GTX 960 2 GB 128 biti GDDR 5 Sursa: 550 W Daca imi poate explica cineva ce inseamna Free Dos ca nu prea inteleg, ce inseamna software Free Dos, pe langa asta daca imi poate spune cineva daca duce CS:GO in 250fps+ cu setarile pe High si o rezolutie decenta si GTA V in 80fps+ cu orice fel de setari. Multumesc. Quote
J.Darius.xD Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Da duce cs go in peste 200fps cu setarile high, iar free dos inseamna fara windows, adica n-ai nimic pe el. E un PC decent, Quote
Messi. Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 Păi joci GTA 5 în 100+ FPS la HIGH-VERY HIGH. Cred că știai și tu asta deoarece cu i5-ul și 8GB Ram e clar. Quote
Hawke Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 Salut, Nu prea sunt de acord cu sistemele gata făcute pentru ca se umfla foarte mult prețul, dar acum este alegerea ta. Este un PC decent, nu foarte performant. În CS:GO o să ai 200+ FPS (cu toate setările la maxim) 1080p, nu mai mult. În GTA V o sa ai peste 60 de FPS cu setări medium-high (1080p), depinde și de producătorul plăcii video. Desigur dacă joci la o rezoluție mai mică o sa ai mai multe FPS-uri, dar oricum pentru un monitor de 60 Hz rata de refresh 60+ FPS sunt mai mult decât destule. Free DOS înseamna că vine fără un sistem de operare instalat, deci o sa trebuiască să îl instalezi tu. Quote
Freaky Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 Marea majoritate face confuzie, şi Free DOS e un sistem de operare, dar care oferă, în principal, acces la disc şi un management parţial al memoriei. De exemplu, dacă PC-ul nu are de pe ce face boot, îşi va da nenumărate restarturi sau va continua să caute fişierele pentru bootare, în cazul în care e instalat Free DOS, il va boota pe acesta şi la introducerea unei unităţi cu Windows, de exemplu, va trece la instalarea acestuia, însă până la introducerea acestei unităţi, PC-ul va putea rula comenzile „ştiute” de Free DOS. Quote
Freaky Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Citeşte cu atenţie. A precizat şi numele procesorului. E vorba de best seller-ul i5 4460. Quote
flapp Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 (edited) Salut, am si eu nevoie de niste pareri, vreau sa imi achizitionez un nou PC, de data asta doresc o unitate, nu un laptop. Am gasit urmatorul Dekstop PC: Sistem IT MYRIA VISION 001 Procesor: i5 4460 cu frecventa procesor 3.2 GHz, iar frecventa maxima fiind 3.4 GHz Memorie RAM: 2 x 4 GB DDR 3 frecventa 1600 MHz HDD: 1 TB 7200 RPM SATA III Buffer (MB) 64 Placa video: nVIDIA GeForce GTX 960 2 GB 128 biti GDDR 5 Sursa: 550 W Daca imi poate explica cineva ce inseamna Free Dos ca nu prea inteleg, ce inseamna software Free Dos, pe langa asta daca imi poate spune cineva daca duce CS:GO in 250fps+ cu setarile pe High si o rezolutie decenta si GTA V in 80fps+ cu orice fel de setari. Multumesc. Este foarte ok-ul pc-ul, sursa este potrivită pentru configurația de mai sus. Procesorul, este de asemenea, recomandat pentru gaming, fiind generația a 4-a, este un procesor destul de nou ( din câte știu nou costă cam 900-1000lei ). Chiar dacă nu este generația a 6-a ( cea mai nouă generație de procesoare de la Intel ) și nu este nici Skylake, procesorul oferă totul pentru a avea o atmosferă cât mai plăcută în gaming.Placa video oferă și ea tot ce trebuie, este foarte bună la 128 de biți, 2gb gddr5, ramii sunt de asemenea potriviți ( în viitor îți recomand să îți schimbi placa de bază și să treci de la ddr3 la ddr4 ) tot la 8, 16 sau dacă vrei, la 32 gb. Pe viitor, ai o configurație bună, îți recomand și un SSD, este cam 200 de lei cel la 120 de gb, dacă aveai SSHD era chiar șmecher rău. Pc-ul este foarte mișto, am văzut și pe site-ul celor de la Altex că au o reducere și bundle la placa video, așa că ți-l poți lua cât mai repede. Am uitat să specific, nu cred că vrei avea vreo surpriză cu spațiul, ai o carcasă destul de încăpătoare ( Mid Tower ) așa că build-ul ăsta gata-făcut este foarte bun. Spor la joacă! Edited April 26, 2016 by flapp Quote
Freaky Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 (edited) Este foarte ok-ul pc-ul, sursa este potrivită pentru configurația de mai sus. Procesorul, este de asemenea, recomandat pentru gaming, fiind generația a 4-a, este un procesor destul de nou ( din câte știu nou costă cam 900-1000lei ). Chiar dacă nu este generația a 6-a ( cea mai nouă generație de procesoare de la Intel ) și nu este nici SkylakeSkylake e numele generaţiei a 6-a de procesoare Intel. :)Sursa sigur e o pocnitoare, cum se folosesc de obicei în sistemele brand. Edited April 26, 2016 by Freaky Quote
flapp Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Skylake e numele generaţiei a 6-a de procesoare Intel. :) Sursa sigur e o pocnitoare, cum se folosesc de obicei în sistemele brand. Salut, hai să nu ne dăm cu presupusul. Ai încercat TU, personal, un sistem gata făcut? Eu îți zici că nu sunt pocnitori. Nu, nu vorbesc din auzite. Dacă nu vrei să faci stream pe twitch in full hd 60 fps-uri te duce. :)Legat de procesoare, eu am bătut apropo-uri la K-ul acela, pentru că există și i5 6600 și i5 6600k iar cel cu „K” e mai stabil în overclock, intr-adevăr, K-ul consumă mai mulți wați dar e mai ok la oc. Quote
Hawke Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 (edited) Salut, hai să nu ne dăm cu presupusul. Ai încercat TU, personal, un sistem gata făcut? Eu îți zici că nu sunt pocnitori. Nu, nu vorbesc din auzite. Dacă nu vrei să faci stream pe twitch in full hd 60 fps-uri te duce. :) Legat de procesoare, eu am bătut apropo-uri la K-ul acela, pentru că există și i5 6600 și i5 6600k iar cel cu „K” e mai stabil în overclock, intr-adevăr, K-ul consumă mai mulți wați dar e mai ok la oc. Fiind un sistem destul de ieftin, carcasa venind la pachet cu sursa cel mai probabil, acea sursa nu are nici un fel de certificare sau siguranțe.http://www.altex.ro/carcasa-myria-r3001-2-x-usb-2-0-500w-black Sursa asta poate sa reziste mult timp, dar exista riscul sa ardă și să se ducă o data cu ea și alte componente. Dacă nu vrei să iți construiești tu PC-ul din alte motive, exista site-uri care îți asamblează ei componentele cumpărate și poți să iți iei componente de o calitate mai mare și la un preț poate chiar mai mic. Este foarte ok-ul pc-ul, sursa este potrivită pentru configurația de mai sus. Procesorul, este de asemenea, recomandat pentru gaming, fiind generația a 4-a, este un procesor destul de nou ( din câte știu nou costă cam 900-1000lei ). Chiar dacă nu este generația a 6-a ( cea mai nouă generație de procesoare de la Intel ) și nu este nici Skylake, procesorul oferă totul pentru a avea o atmosferă cât mai plăcută în gaming. Placa video oferă și ea tot ce trebuie, este foarte bună la 128 de biți, 2gb gddr5, ramii sunt de asemenea potriviți ( în viitor îți recomand să îți schimbi placa de bază și să treci de la ddr3 la ddr4 ) tot la 8, 16 sau dacă vrei, la 32 gb. Pe viitor, ai o configurație bună, îți recomand și un SSD, este cam 200 de lei cel la 120 de gb, dacă aveai SSHD era chiar șmecher rău. Pc-ul este foarte mișto, am văzut și pe site-ul celor de la Altex că au o reducere și bundle la placa video, așa că ți-l poți lua cât mai repede. Am uitat să specific, nu cred că vrei avea vreo surpriză cu spațiul, ai o carcasă destul de încăpătoare ( Mid Tower ) așa că build-ul ăsta gata-făcut este foarte bun. Spor la joacă! Un SSHD are foarte puțina memorie de SSD pe el, în jur de 8 GB. Nu ai cum sa îi folosești nici măcar pentru sistemul de operare. Nu recomand niciodată să dați bani de pomană pe un SSHD, mai bine mai strângeți puțin și cumpărați un SSD normal. Bafta! Edited April 28, 2016 by Hawke Quote
flapp Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Fiind un sistem destul de ieftin, carcasa venind la pachet cu sursa cel mai probabil, acea sursa nu are nici un fel de certificare sau siguranțe.http://www.altex.ro/carcasa-myria-r3001-2-x-usb-2-0-500w-black Sursa asta poate sa reziste mult timp, dar exista riscul sa ardă și să se ducă o data cu ea și alte componente. Dacă nu vrei să iți construiești tu PC-ul din alte motive, exista site-uri care îți asamblează ei componentele cumpărate și poți să iți iei componente de o calitate mai mare și la un preț poate chiar mai mic. Un SSHD are foarte puțina memorie de SSD pe el, în jur de 8 GB. Nu ai cum sa îi folosești nici măcar pentru sistemul de operare. Nu recomand niciodată să dați bani de pomană pe un SSHD, mai bine mai strângeți puțin și cumpărați un SSD normal. Bafta! SSHD = HDD+SSD => poți să ai și SSHD și SSD în acelaș pc. Legat de sursă, depinde și ce dekstop îți iei, dacă dai o sumă mică pe el, evident, are componente mai slabe. Cu cât prețul crește, așa este și din punct de vedere al calității componentelor. Quote
Hawke Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 SSHD = HDD+SSD => poți să ai și SSHD și SSD în acelaș pc. Legat de sursă, depinde și ce dekstop îți iei, dacă dai o sumă mică pe el, evident, are componente mai slabe. Cu cât prețul crește, așa este și din punct de vedere al calității componentelor. Nu am spus că nu poți avea un SSHD și un SSD în același timp. Am precizat clar că SSD-ul inclus în acel SSHD este foarte mic și nu se merită, are doar 8 GB. Nici măcar sistemul de operare nu se încadrează în 8GB. La bani dați de el pe acel PC poți cumpăra pe piese componente foarte bune. http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1753564/ Ți-am făcut un wishlist-ul cu un PC cu o placa video mai buna ca cea de Sistem IT MYRIA VISION 001 și o placă de baza care are suporta PCI Express 3.0 x16, nu versiunea PCI Express 2.0 x16 prezenta pe placa de baza din sistemul de la Altex. Țin să menționez că prețul total al componentelor variază de la site la site. Pentru a lua componentele la cel mai mic preț îți sugerezi să le cauți pe price.ro. Quote
Recommended Posts