DevilMaster Posted August 28, 2016 Posted August 28, 2016 Salut, vreau sa incep sa invat un limbaj de programare care e mai bun pentru incepatori. Ce limbaj si de unde si (daca se poate un link)?
winny47 Posted August 28, 2016 Posted August 28, 2016 Nu exista limbaje de programare pentru incepatori. Toate sunt la fel de grele. Dupa mine, ti-as recomanda PAWN (pentru realizarea unui gaemode pentru server-ul de SA:MP(daca doresti sa iti deschizi unul sau daca vrei sa inveti mai multe despre SA:MP scripting.)), dar si PHP (pentru realizarea unui panel, cum are server-ul Bugged.). Ambele sunt la fel de grele (dupa parerea mea, adica am stat ceva timp sa le invat), dar dupa un timp le inveti foarte usor. Sper ca ti-am fost de ajutor. :)
DevilMaster Posted August 28, 2016 Author Posted August 28, 2016 Eu nu vreau sa invat sa imi deschid un server de samp.
zguNNy Posted August 28, 2016 Posted August 28, 2016 (edited) invata c++, c# sau php/html etc, mai bine astea decat pawn, sunt mai folositoare Edited August 28, 2016 by ZGUNY
CrImA Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 Cum ti-a zis si Zguny, invata c++,java,python,html si php. Pawn nu te ajuta, se foloseste doar la sa-mp. Iti sugerez sa incepi cu c++.
L0K3D. Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 (edited) Nu exista limbaje de programare pentru incepatori. Toate sunt la fel de grele. Dupa mine, ti-as recomanda PAWN (pentru realizarea unui gaemode pentru server-ul de SA:MP(daca doresti sa iti deschizi unul sau daca vrei sa inveti mai multe despre SA:MP scripting.)), dar si PHP (pentru realizarea unui panel, cum are server-ul Bugged.). Ambele sunt la fel de grele (dupa parerea mea, adica am stat ceva timp sa le invat), dar dupa un timp le inveti foarte usor. Sper ca ti-am fost de ajutor. :) Chiar crezi că samp-ul o să reziste zeci de ani? Mai bine înveți PHP, C, C++, C#, Java, Python. Iți recomand să începi cu PHP, deoarece este un limbaj ușor de învățat, după te poți orienta spre altele, rând pe rând. Edited August 29, 2016 by L0K3D.
Ewann Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 Nu incepe cu C++. Just don't. Cum au zis si baietii, este bine sa incepi cu pawn, deoarece inveti logica programarii, dar sa nu avansezi foarte mult. Dupa iti e foarte usor sa inveti alt limbaj. In principal, iti recomand sa incepi cu bazele logicii, apoi pawn + php(framework-uri gen laravel, codeigniter), html + css, python si in cele din urma, c++. 1
Vennom Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 C++ este vechi. Daca vrei ceva in zona asta macar incearca C#. Oricum, iti recomand sa alegi ceva ca :-? python sa incepi sa vezi cu ce se mananca si dupa te orientezi spre ce iti place (web, db, aplicatii pt pc, mobil etc)
Alesto Posted September 4, 2016 Posted September 4, 2016 Daca vrei sa te axezi pe design poti incepe cu HTML,CSS,JavaScript, poftim cateva link-uri utile. (trebuie sa stii si putina engleza ca sa te apuci de programare)HTML : http://www.w3schools.com/html/default.aspCSS : http://www.w3schools.com/css/default.aspJavaScript : http://www.w3schools.com/js/default.aspIti recomand sa incepi cu astea, deoarece esti la inceput si nu vei intelege prea multe chestii din celelalte limbaje de programare.Dupa ce termini cu astea si vrei sa te axezi pe dezvoltare de aplicatii, site-uri web s.a.m.d, le poti incerca si pe celelalte.
Recommended Posts