uNboRn Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 De multe ori sunt suficiente cateva interventii pentru a mari performantele si viteza de reactie a Windows XP. Cu putine modificari de configurare ale sistemului de operare se pot obtine rezultate notevole atat in ce priveste viteza de reactie a sistemului cat si in ce priveste viteza conexiunii internet!Cele 4 trucuri care as vrea sa vi le mentionez se pot aplica in cateva minute si pot prelungi viata dragului vostru Windows XP!- Marirea limitei de download la Internet Explorer:Configuratia de default a Internet Explorer consimte downloadarea doar a doua fisiere contemporan.Pentru a maria aceasta limita de exemplu pana la 16 download in acelasi moment deschideti editorul de registri (tastatiregedit in consola – sau din Run dati cmd si pe urma regedit) si cautati registrul:HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings .Creati in interiorul acestui registru selectionand New=DWORD Value o alta cheie numitaMaxConnectionsPer1_0Server si datii valoarea 16. In aceeasi maniera mai creati inca o cheie cu numeleMaxConnectionsPerServer si atribuitii tot valoarea 16.- Dizabilitarea serviciului de indicizare:Serviciul de indicizare al Windows XP consuma un numar notevol de resurse si des este cauza principala a incetinirilor sistemului operativ.Dizabilitand acest serviciu puteti obtine atat spatiu pe hard disk cat si marirea performantelor.Tot ce trebuie facut e sa deschideti Panelul de Control – Instrumente administrative(Administrativ Tools)- Servicii (Services)si individuati Serviciu de indexare.Odata individuat serviciul cu pricina faceticlick dreapta selectionati Proprieties , dupa care Startup type acum selectati Disable.In cele din urma puteti da Ok.- Schimbam dimensiunea cache-ului din Internet Explorer:Cache-ul din Internet Explorer e configurat de default pentru a gestiona un mare numar de fisiere temporare. Problema este ca acest fapt – de a salva pe hard disk un numar mare de fisiere de mici dimensiuni – mareste gradul de fragmentare al discului rigid si evident ocupa spaziu!E ideal ca marimea cache-ului sa fie 128 Mb pentru performante mai bune!Deci: deschideti Internet Explorer si selectionati Unelte(Tools)-Optiuni internet(Internet options) in tab-ul General selectati Browsing history Settings, iar aici modificati Disk space to use dandui valoarea 128.- Micsorarea timpului de deschidere al meniurilor:E posibila accelerarea vitezei de deschidere si inchidere a meniurilor din Windows XP astfel:Deschideti Panelul de Control si faceti click pe System-Advanced- Performance iar acolo selectati cea de-a treia optiune Adjust for best performance dupa care dati Apply. 1
Daniel_Mihai Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 De multe ori sunt suficiente cateva interventii pentru a mari performantele si viteza de reactie a Windows XP. Cu putine modificari de configurare ale sistemului de operare se pot obtine rezultate notevole atat in ce priveste viteza de reactie a sistemului cat si in ce priveste viteza conexiunii internet! Cele 4 trucuri care as vrea sa vi le mentionez se pot aplica in cateva minute si pot prelungi viata dragului vostru Windows XP! - Marirea limitei de download la Internet Explorer: Configuratia de default a Internet Explorer consimte downloadarea doar a doua fisiere contemporan.Pentru a maria aceasta limita de exemplu pana la 16 download in acelasi moment deschideti editorul de registri (tastatiregedit in consola – sau din Run dati cmd si pe urma regedit) si cautati registrul:HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings . Creati in interiorul acestui registru selectionand New=DWORD Value o alta cheie numitaMaxConnectionsPer1_0Server si datii valoarea 16. In aceeasi maniera mai creati inca o cheie cu numeleMaxConnectionsPerServer si atribuitii tot valoarea 16. - Dizabilitarea serviciului de indicizare: Serviciul de indicizare al Windows XP consuma un numar notevol de resurse si des este cauza principala a incetinirilor sistemului operativ.Dizabilitand acest serviciu puteti obtine atat spatiu pe hard disk cat si marirea performantelor. Tot ce trebuie facut e sa deschideti Panelul de Control – Instrumente administrative(Administrativ Tools)- Servicii (Services)si individuati Serviciu de indexare.Odata individuat serviciul cu pricina faceticlick dreapta selectionati Proprieties , dupa care Startup type acum selectati Disable.In cele din urma puteti da Ok. - Schimbam dimensiunea cache-ului din Internet Explorer: Cache-ul din Internet Explorer e configurat de default pentru a gestiona un mare numar de fisiere temporare. Problema este ca acest fapt – de a salva pe hard disk un numar mare de fisiere de mici dimensiuni – mareste gradul de fragmentare al discului rigid si evident ocupa spaziu! E ideal ca marimea cache-ului sa fie 128 Mb pentru performante mai bune! Deci: deschideti Internet Explorer si selectionati Unelte(Tools)-Optiuni internet(Internet options) in tab-ul General selectati Browsing history Settings, iar aici modificati Disk space to use dandui valoarea 128. - Micsorarea timpului de deschidere al meniurilor: E posibila accelerarea vitezei de deschidere si inchidere a meniurilor din Windows XP astfel: Deschideti Panelul de Control si faceti click pe System-Advanced- Performance iar acolo selectati cea de-a treia optiune Adjust for best performance dupa care dati Apply. Şi cum s-ar traduce acel 'Serviciu de indexare' ? Că eu am în engleză şi nu-mi dau seama... Nu e nimic ' indexing service ' sau ceva de geunl.
ToShips Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 N-am windows XP....totusi am auzit ca nu va mai tine mult Windows XP...treceti la windows 7 ca astfel nu veti mai putea juca...
John. Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Şi cum s-ar traduce acel 'Serviciu de indexare' ? Că eu am în engleză şi nu-mi dau seama... Nu e nimic ' indexing service ' sau ceva de geunl. Uite aici e selctat , poate ca tie nu-ti apare , incearca sa apesi pe I si te duce automat la cele cu i . 1
uNboRn Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 Ti-a raspuns mai sus, nu e bun windows 7 pentru gaming deoarece are acea chestie care nu te lasa sa joci jocuri.Nu mai tin minte cum se numeste.
ToShips Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Unborn si asa Windows XP se va inchide adica nu vei mai pute folosi windowsul, deci trecem la 7 ultmate sau orice versiune :>. Nu se mai ocupa aia. PS: Lumea evolueaza :)).
WonkerDrg Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Fiti atenti care e chestia: Eu, am un PC slabut... (pentium 4 single core 3 ghz, gt 630 ddrr5 1gb dedicata 128-bit, 2,5gb ddr3 ram) si ma joc pana la COD 5 WAW si Hitman Blood Money, GTA 4 chiar, pe full, fara lag. FOLOSING Windows XP SP3...deci mi se pare un windows bun...atat timp cat ai o placa video 'buna'...joci multe jocuri.... si in plus, XP-ul nu iti 'mananca' atata din resursele PC-ului, cum iti ia Windows 7.... Si, cum a zis si Unborn, 7-le are probleme cu unele jocuri...stiu si eu de chestia aia..
uNboRn Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 @@ToShips Mi-am amintit de acea chestie, se numeste Junk Buster, si nu te lasa sa joci in general jocuri de genul Battlefield (1,2,3), COD (1,2) pana si minecraft.Sunt si mai multe jocuri care nu merg, dar am enumerat cateva din cate stiu. Eu recomand windows xp la toata lumea.
ToShips Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Pai mie imi merg jocurile astea =]]. si e defapt PunkBuster.
Quid Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Din 2014 nu se vor mai face Update-uri la Windows XP. Asta nu înseamnă că nu vei mai putea folosi Windows XP, XP-ul este chiar foarte bun și la momentul actual, te poți juca multe jocuri noi pe el.
AndrewShine Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Un tutorial bun, felicitări! Cum a spus şi Quidal, WindowsXP este un windows bun!
Ville.Capone Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 De ce ati mai folosi windows xp in 2013? wtf.
benzodiazephine Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 De ce ati mai folosi windows xp in 2013? wtf. Pentru că e mai bun pentru jocui.
Ville.Capone Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 @@Raw. cum asa? Am windows 7 din 2011, nu l-am mai reinstalat din ianuarie 2011, merge stabil.. am jucatat toate jocurile la perfectie fara sa fiu nevoit sa instalez mereu cate ceva sau sa-mi dea erori.
Trebor. Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 De ce ati mai folosi windows xp in 2013? wtf. Eu folosesc win xp 2011 pe un procesor asus 2 ghz 1.5 gb ram placa video 512 mb ram , daca pun 7'le ma joc "Plimba mausul pe ecran"+ ca pun pariu ca pe XP am invatat sa lucram si mie mi-ar fi foarte ciudat sa folosesc acuma win 7 pentru ca e prea incurcat (parerea mea).E un windows bun si poti juca jocuri noi , nu iti papa din resurse si se misca chiar foarte bine . ON:vrei sa fiu sincer ? nu as face ce ai spus tu acolo .. De ce ? Pentru ca poate ce ai zis tu pt imbunatatirea windowsului XP se aplica poate la SP 1 / 2 nu si la SP 3, si crede-ma ca nu am chef sa incep sa fac cum ai zis tu si sa ma complic . Windowsul e bun asa cum e el de la mama lui .
Recommended Posts