Laurentiu_Matei Posted March 2, 2018 Posted March 2, 2018 Inainte sa duc pc-ul la o anumita persoana sa imi reinstaleze windows-ul aveam 64 bit, acum cand l-am adus am 32, si a inceput sa imi dea black-screen-uri jocul, unele persoane spun ca e din cauza ca am 32 bit, altii spun ca nu e pus pe rezolutia x16. am pus si pe x32 si pe x16..si tot asa.....imi spune cineva daca la 2 gb ram, 64 bit trebuie sau 32? ca nush ce sa mai cred.. Quote
SphaX. Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 (edited) Windows-ul de obicei consumă aproximativ 1 GB +- de memorie RAM a calculatorului tău iar dacă folosești 64 bit consumă și mai mult per total. Vezi tu, performanțele când vine vorba de 32 BIT și 64 BIT sunt complet diferite. Procesorul tău are un număr specific de 'biți' și deci o capacitate limitată, de asemenea ca toate celelalte procesoare / componente cu memorie etc. Un procesor pe 32 bit este un procesor care are o capacitate limitată de funcționare și este mai 'adaptat' să funcționeze pe calculatoarele cu memorie mică. Un procesor cu 64 BIT este un procesor care în limita posibilităților, cu noile arhitecturi construite, este capabil să folosească o cantitate foarte mare de memorie în comparație cu predecesorul său de doar 32 de biți. De aceea în zilele noastre procesoarele pe care le găsești în toi sunt cele pe 64 bit nu cele de 32 de bit deoarece acestea încet, încet vor deveni nepracticabile peste tot. Pentru a putea folosi această putere a procesoarelor de 64 bit, cei de la Apple, Microsoft etc, au început de mult să creeze versiuni noi si funcționale complet pe o astfel de putere, adică sisteme de operare noi. Pe piață găsești Windows 7 pe versiuni de 32 bit sau 64 bit. Ideea este că Windows-urile actuale și cele care vor fi scoase în anii viitori pe piață nu cred că vor mai avea această opțiune deoarece sistemele/procesoarele de 32 de bit vor deveni nepracticabile în următorii ani. Tu ai 2 GB, dacă mai deschizi SA:MP și un alt program, spre exemplu, Skype, ca să comunici cu amicii, calculatorul tău are mari probleme de memorie pentru că nu mai are ce memorie să consume cel mai probabil fiind deja la 99%-100% (CTRL+ALT+DELETE - deschizi Task Manager și vezi la Memorie / Memory cât este folosită). Sistemul de operare pe 64 bit este cel mai bun si folosit în zilele noastre deoarece toate jocurile noi / recente au compatibilitate doar pe sistemele de 64 bit. Însă pentru SA:MP sau jocurile vechi nu există vreo problemă... prea mare. Există o diferență de performanță, dar asta nu ne interesează acum. Pentru un sistem de 64 bit este necesară o memorie RAM de minim 3-4GB pentru ca performanțele calculatorului să NU fie limitate. Edited March 3, 2018 by SphaX. Quote
Ramzes Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Windows-ul de obicei consumă aproximativ 1 GB +- de memorie RAM a calculatorului tău iar dacă folosești 64 bit consumă și mai mult per total. Vezi tu, performanțele când vine vorba de 32 BIT și 64 BIT sunt complet diferite. Procesorul tău are un număr specific de 'biți' și deci o capacitate limitată, de asemenea ca toate celelalte procesoare / componente cu memorie etc. Un procesor pe 32 bit este un procesor care are o capacitate limitată de funcționare și este mai 'adaptat' să funcționeze pe calculatoarele cu memorie mică. Un procesor cu 64 BIT este un procesor care în limita posibilităților, cu noile arhitecturi construite, este capabil să folosească o cantitate foarte mare de memorie în comparație cu predecesorul său de doar 32 de biți. De aceea în zilele noastre procesoarele pe care le găsești în toi sunt cele pe 64 bit cele de 32 de bit încet, încet vor deveni nepracticabile peste tot. Pentru a putea folosi această putere a procesoarelor de 64 bit, cei de la Apple, Microsoft etc creează și au început de mult să creeze versiuni noi si funcționale complet pe o astfel de putere, adică sisteme de operare noi. Pe piață găsești Windows 7 pe versiuni de 32 bit sau 64 bit. Ideea este că Windows-urile actuale și cele care vor fi scoase în anii viitori pe piață nu cred că vor mai avea această opțiune deoarece, cum este prezentat și mai sus/jos, sistemele/procesoarele de 32 de bit vor deveni nepracticabile în următorii ani. Tu ai 2 GB, dacă mai deschizi SA:MP și un alt program spre exemplu Skype ca să comunici cu amicii, calculatorul tău are mari probleme de memorie pentru că nu mai are ce memorie să consume cel mai probabil fiind deja la 99%-100% (CTRL+ALT+DELETE - deschizi Task Manager și vezi la Memorie / Memory cât este folosită). Sistemul de operare pe 64 bit este cel mai bun si folosit în zilele noastre deoarece toate jocurile noi / recente au compatibilitate doar pe sistemele de 64 bit. Însă pentru SA:MP sau jocurile vechi nu există vreo problemă... prea mare. Există o diferență de performanță, dar asta nu ne interesează acum. Pentru un sistem de 64 bit este necesară o memorie RAM de minim 3-4GB pentru ca performanțele calculatorului să NU fie limitate. Foarte bine explicat, bravo. Quote
RotaryEmperor Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Presupun ca ti-ai primit raspunsul mai sus, mult noroc amice. Quote
Recommended Posts