Biaks Posted January 3, 2019 Posted January 3, 2019 Cum sa faci o comanda in Pawno? -> Salut Bugged ! Vad des intrebarea : cum sa creez o comanda in pawno?!. Asa ca astazi m-am gandit sa va prezint un tutorial despre cum puteti creea o comanda in compiler-ul Pawno. Pentru inceput avem nevoie de fisierul numit "ZCMD", pe care il v-om lua de aici : Spoiler https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=91354 Pasul 2: V-om insera acest firiser in pawno -> includes Pasul 3: Deschidem Pawno si incepem. Eu de obicei cand vreau sa creez o comanda in pawno, ma duc la finalul gamemode-ului , sau langa functie. Acum v-om defini cateva chestii. Ne ducem la inceputul gamemode-ului si incepem: Spoiler #include <zcmd> //includem fisierul in gamemode #define SCM SendClientMessage //Aceasta functie prescurteaza mesajul : SendClientMessage [il vom folisi mai traziu] #define GPM GivePlayerMoney //La fel ca la prima #define COLOR_AONLY 0Xa80000FF // Aceasta functie defineste o culoare. Mereu culoarea trebuie pusa intre 0x si FF [0xa80000FF] | Culorile se iau de pe : https://www.w3schools.com/colors/colors_picker.asp Prima comanda va fi cea de viata, pe care o pot folosi doar adminii! Avand in vedere ca nu avem gamemode pe mysql[baza de date] ( nu se salveaza nimci) , nu putem folosi comenzi foarte complexe. Spoiler CMD:healme(playerid, params[]) //Asa incepem comanda, playerid = cel care foloseste comanda | params = parametrii [nu stiu ce-s aia] { if(!IsPlayerAdmin(playerid)) return SCM(playerid, COLOR_AONLY, "Nu ai acces la aceasta comanda! "); // verificam daca cel care foloseste comanda este admin, iar daca nu e va da eroare! { SetPlayerHealth(playerid 100); //aceasta functie va da viata jucatorului care foloseste comanda SCM(playerid, -1, "Ai primit viata!"); // Aceasta funtie trimite un mesaj jucatorului. | -1 reprezinta culoarea alba. } return 1; //mereu trebuie pusa functia return 1, deoarece daca nu o punem v-a da eroare. } Acum voi face o comanda prin care ne putem da bani Spoiler CMD:money(playerid, params[]) { if(!IsPlayerAdmin(playerid)) return SCM(playerid, COLOR_AONLY, "Nu ai acces la aceasta comanda! "); // aceeasi poveste { GPM(playerid, 999999999); // Aceasta functie ii va da jucatorului banii. SCM(playerid, -1, "Ai folosit comanda "/money" si ai primit suma de $999.999.999"); } return 1; } Cam asta a fost, sper ca ati inteles ceva din asta... data viitoare voi incerca sa fac un tutorial mai explicit si mai complex ! SUCCES Quote
Denval Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 Nu e cine stie ce. Nu cred ca e necesar sa prescurtezi GivePlayerMoney. 8/10. Quote
GoldWin_ Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 C:\Users\LigHioana\Desktop\salkf\grandlarc.pwn(9) : fatal error 100: cannot read from file: "zcmd" Quote
Razvan Bugged.ro Posted February 9, 2019 Posted February 9, 2019 Slabut. 1. ZCMD e un procesor de comenzi, nu un fisier cum ii zici tu. 2. 'v-om' se scrie 'vom'. 3. Variabilele difera de la fiecare persoana, daca ai un gamemode cu anti-cheat pentru money, probabil se foloseste de functia 'GivePlayerCash', nu 'GivePlayerMoney'. 4. Aranjament destul de urat. 5. Functia 'IsPlayerAdmin' este folosita doar pentru cei logati la RCON, nu cred ca e ok sa dai parola RCON tuturor adminiilor. Quote
Moldovean Flaviu Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 On 1/25/2019 at 8:06 PM, Spider said: C:\Users\LigHioana\Desktop\salkf\grandlarc.pwn(9) : fatal error 100: cannot read from file: "zcmd" Probabil nu ai pus include-ul in gm la acea functie.Scrie acolo la inceput la GM #include <zcmd> Daca nu iti merge inseamna ca este un zcmd care nu poate rula pe Grand Larceny.Iti recomand sa cauti zcmd pe samp.ro Sper ca ti-am fost de ajutor. Quote
GoldWin_ Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 14 minutes ago, Moldovean Flaviu said: Probabil nu ai pus include-ul in gm la acea functie.Scrie acolo la inceput la GM #include <zcmd> Daca nu iti merge inseamna ca este un zcmd care nu poate rula pe Grand Larceny.Iti recomand sa cauti zcmd pe samp.ro Sper ca ti-am fost de ajutor. pwp<3 Quote
Recommended Posts