Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cum sa faci o comanda in Pawno?

-> Salut Bugged ! Vad des intrebarea : cum sa creez o comanda in pawno?!. Asa ca astazi m-am gandit sa va prezint un tutorial despre cum puteti creea o comanda in compiler-ul Pawno.

Pentru inceput avem nevoie de fisierul numit "ZCMD", pe care il v-om lua de aici  :  

Spoiler

https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=91354

Pasul 2: V-om insera acest firiser in pawno -> includes 

Pasul 3: Deschidem Pawno si incepem. Eu de obicei cand vreau sa creez o comanda in pawno, ma duc la finalul gamemode-ului , sau langa functie.

Acum v-om defini cateva chestii. Ne ducem la inceputul gamemode-ului si incepem:

Spoiler

#include <zcmd> //includem fisierul in gamemode

#define SCM SendClientMessage //Aceasta functie prescurteaza mesajul : SendClientMessage [il vom folisi mai traziu]

#define GPM GivePlayerMoney //La fel ca la prima

#define COLOR_AONLY 0Xa80000FF // Aceasta functie defineste o culoare. Mereu culoarea trebuie pusa intre 0x si FF [0xa80000FF]  | Culorile se iau de pe : https://www.w3schools.com/colors/colors_picker.asp

Prima comanda va fi cea de viata, pe care o pot folosi doar adminii! Avand in vedere ca nu avem gamemode pe mysql[baza de date] ( nu se salveaza nimci) , nu putem folosi comenzi foarte complexe.

Spoiler

CMD:healme(playerid, params[]) //Asa incepem comanda, playerid  = cel care foloseste comanda | params = parametrii [nu stiu ce-s aia]

{

if(!IsPlayerAdmin(playerid)) return SCM(playerid, COLOR_AONLY, "Nu ai acces la aceasta comanda! "); // verificam daca cel care foloseste comanda este admin, iar daca nu e va da eroare!

{

SetPlayerHealth(playerid 100); //aceasta functie va da viata jucatorului care foloseste comanda

SCM(playerid, -1, "Ai primit viata!"); // Aceasta funtie trimite un mesaj jucatorului. | -1 reprezinta culoarea alba.

}

return 1; //mereu trebuie pusa functia return 1, deoarece daca nu o punem v-a da eroare.

}

Acum voi face o comanda prin care ne putem da bani 

Spoiler

CMD:money(playerid, params[])

{

if(!IsPlayerAdmin(playerid)) return SCM(playerid, COLOR_AONLY, "Nu ai acces la aceasta comanda! "); // aceeasi poveste

{

GPM(playerid, 999999999); // Aceasta functie ii va da jucatorului banii.

SCM(playerid, -1, "Ai folosit comanda "/money" si ai primit suma de $999.999.999");

}

return 1;

}

Cam asta a fost, sper ca ati inteles ceva din asta... data viitoare voi incerca sa fac un tutorial mai explicit si mai complex ! SUCCES

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Slabut.

1. ZCMD e un procesor de comenzi, nu un fisier cum ii zici tu.

2. 'v-om' se scrie 'vom'.

3. Variabilele difera de la fiecare persoana, daca ai un gamemode cu anti-cheat pentru money, probabil se foloseste de functia 'GivePlayerCash', nu 'GivePlayerMoney'.

4. Aranjament destul de urat.

5. Functia 'IsPlayerAdmin' este folosita doar pentru cei logati la RCON, nu cred ca e ok sa dai parola RCON tuturor adminiilor.

Posted
On 1/25/2019 at 8:06 PM, Spider said:

C:\Users\LigHioana\Desktop\salkf\grandlarc.pwn(9) : fatal error 100: cannot read from file: "zcmd"

Probabil nu ai pus include-ul in gm la acea functie.Scrie acolo la inceput la GM #include <zcmd>

Daca nu iti merge inseamna ca este un zcmd care nu poate rula pe Grand Larceny.Iti recomand sa cauti zcmd pe samp.ro

Sper ca ti-am fost de ajutor.

Posted
14 minutes ago, Moldovean Flaviu said:

Probabil nu ai pus include-ul in gm la acea functie.Scrie acolo la inceput la GM #include <zcmd>

Daca nu iti merge inseamna ca este un zcmd care nu poate rula pe Grand Larceny.Iti recomand sa cauti zcmd pe samp.ro

Sper ca ti-am fost de ajutor.

pwp<3