Sova. Posted August 1, 2025 Posted August 1, 2025 Salut, azi vin cu un cmd pentru testeri facut in lua (moonloader) care simplifica mult munca testerilor si nu numai. Acesta este usor de folosit (5 comenzi principale) si una secundara care sper ca nu va fi folosita de cineva [/start <id>] - Iti ofera [/tog] la chat-urile principale si anunta jucatorul cu cine da test si pentru ce factiune. [/info] - Ofera informatii jucatorului + informatii pentru tester (numarul minim/maxim de intrebari si cate intrebari are disponibile in cmd) [/next] - Folosit pentru a afisa urmatoarea intrebare, acesta afiseaza intrebarea pe [/cw] si inainte de intrebare afiseaza raspunsul tester-lui pentru a il sanctiona corespunzator [/wrong <puncte>] - Cand jucatorul greseste raspunsul, se foloseste pentru al sanctiona, ca parametrii se scrie doar punctajul intre 0.25 - 1.00 [/admis] - La terminarea testului (daca nu acumueaza 3/3) se va folosi comanda pentru al declara admis atat pe [/cw] cat si pe chatul factiuni. [/respins] - Teoretic aceasta comanda ar trebui folosita doar daca jucatorul ia crash si nu mai revine sau ramane afk in masina prea mult timp, daca jucatorul acumuleaza 3/3 prin comanda [/wrong] acesta va fi automat declarat respins fara sa mai intervina testerul pentru a folosi [/respins]. Probabil te intrebi daca asta este tot, nu? Destul de ajutator pana aici, mai ales ca testerul nu trebuie sa mai tina cont de greseli (se calculeaza automat), nu mai este nevoie de comanda [/respins] cand acumuleaza 3/3, dar cireasa de pe tort abia acum vine! Intrebarile la majoritatea CMD-urilor pe care le folosesc testerii sunt cu intrebari FIXE, niciodata nu sunt intrebari diferite, doar daca tester-ul le acorda intr-un alt mod, ei bine vreau sa schimb acest aspect, iar intrebarile vor fi RANDOM, daca in TesterCMD sunt 50 de intrebari, modul va alege random din lista de intrebari si in acest mod niciodata un test nu va mai fi la fel mereu! Desigur, exista o exceptie, primele 2 intrebari din test vor fi mereu obligatorii, puteti seta singuri ce intrebari sa fie. Sigur, puteti oricand sa adaugati noi intrebari sau sa editati / elimina alte intrebari, fiind un mod LUA, aveti nevoie de un editor ce suporta limbajul de programare LUA, poate fi modificat chiar si in notepad, dar este destul de greu, mai ales daca nu cunosti liniile de comentariu sau nu ai un minim de cunostinte pentru programare. Va recomand sa folositi ca program de editare (IDE) Sublime Text 3 sau Notepad++ (programe usor de instalat ce nu ocupa mult spatiu si usor de umblat cu ele)  Te-am captat? Il vrei si tu? Hai sa iti arat cum sa modifici in el: Prima linie din cod reprezinta numele scriptului, acesta va fi afisat in chat-ul jocului intre paranteze patrate (o sa vedeti poza mai jos textele rosii). A doua linie este descrierea, eu am folosit-o sa adaug factiunea pentru care urmeaza sa dai testul de la comanda [/start] De aici incepem sa adaugam intrebari, avem 3 tipuri de intrebari: A. Intrebare scurta cu raspuns scurt. (linia 17)  {question = "/cw %i. Cu ce se ocupa factiunea?", answer = "Se ocupa doar cu ...."},  B. Intrebare lunga (cel putin 2 randuri) si raspuns scurt. (liniile 20-23)  {question = { "/cw %i. Tum tum tum tum [...]", "/cw %i. [...] sahur?" }, answer = "Balerina capucina"},  C. Intrebare scurta si raspunsul lung (cel putin 2 randuri). (liniile 26-29)  {question = "/cw %i. Spune-mi ce mancare de peste livrezi ziua.", answer = { "Astazi crab", "Maine stiuca" }},   In functie de ce ai nevoie, folosesti ca model intrebarile de mai sus si dai copy/paste la intrebare, totusi sa fiti atenti cand scrieti sa nu omiteti ghilimelele duble, daca aveti nevoie sa puneti ghilimele in intrebare sau raspuns folositi ghilimele simple (apostrof) sau pune-ti un back slash in fata la ghilimele duble Cel mai util ar fi acest exemplu: {question = "/cw %i. Ce ai \"reparat\" astazi?", answer = "Nimic...."}, Nu uitati sa pastrati sintaxa "/cw %i.", aceasta va ajuta la numerotarea intrebarilor, in lipsa ei modul va da crash!   Momentan cam atat, daca mai doriti sa parcurgeti scriptul si sa modificati anumite texte sau nu. Va urez succes! Acesta este doar "scheletul" cmd-lui, intrebarile trebuiesc formulate dupa regulamentele server-lui si adaugate in acesta!  DOWNLOAD 1
Sova. Posted August 5, 2025 Author Posted August 5, 2025 UPDATE v2 Am facut update la link-ul de download, acum puteti adauga/edita/sterge intrebarile direct din joc fara sa fie necesar sa reincarcati modul pentru o schimbare minora! Pentru asta doar folositi [/qlist] si selectati ceea ce doriti sa faceti. Prima linie, totdeauna va fi "Add new question" care adauga intrebare noua Liniile numerotate de la 1 la x sunt intrebarile, numarul este ID-ul intrebarii daca urmeaza sa o stergeti Ultima linie din dialog este "Delete question ID" care sterge intrebarea cu id-ul respectiv   Va urez succes si verificati cu atente testerii ce il folosesc (sfat pentru lideri) 1
Sova. Posted November 14, 2025 Author Posted November 14, 2025 Am rezolvat un bug la comanda [/next], aparent daca ajungea la numarul maxim de intrebari, acesta lua crash pentru ca faceam o comparare intre un numar si o valoare goala. Doar descarcati si inlocuiti fisierul (fara modificari in questions.json), daca aveti un numar de 30+ questions nu ar trebui sa fie problema, nu cred ca da cineva mai mult de 30 de intrebari.
Recommended Posts