Jump to content

Problema GTA SA

Go to solution Solved by Tibi,

Recommended Posts

Posted (edited)

Deci cand intru in GTA/SAmp imi da restart la pc 

Poate fi de la Hard-Disk ?

Am unul de rezerva si il pot schimba.

@

@@alesu

Niste pareri va rog.

Edited by CosmY.666
Posted

Pot fii mai multe probleme, pot fi temperaturile/ problema hard disk, pot fii mii de probleme.

Incearca:

1) Curata-l de praf.

2) Schimba pasta termoconductoare.

3) Deconecteaza apoi reconecteaza toti conectori(cabluri).

4) Dai click dreapta pe My Computer(din start) apoi alege Manage, aici alegi Device Manager, dai click, apoi din lista care iti apare in dreapta alegi IDE ATA/ATAPI controllers, Iar acolo dai click dreapta pe fiecare Primary Ide Channel si Slave Ide Channel, si alegi properties, iar de acolo alegi tabul Properties, si te uiti la Current Transfer Mod sa nu scrie Pio Mod.

5) Iei Everest, si verifici temperaturile, respectiv voltajele sursei.

Posted

Temperaturile sunt normale ,nu e vorba de suprasolicitare

Pasta am fost schimbata luna trecuta

Praf nu are l'am curatat cu aspiraturul de masina

Deconecatarea si reconectarea cablurilor a fost efectuata de foarte multe ori.

Hard-ul imi da mai multe erori ,de foarte mult timp si cred ca o sa "moara" curand/

Posted

ON:Sunt mari sanse sa fie de la hard,ti se restarteaza doar cand intra in sa:mp sau si in alte jocuri?

OFF: Am vazut ca mare majoritate cand au vreo problema cu sa:mpul sau cu pc-ul cer ajutorul lui justinian si lui alesu,de parca numai ei ar exista pe aceasta comunitate care stiu sa foloseasca un pc sau altceva.

PS: Iar,stim sa furam semnaturi de pe alta comunitate,gg @

Posted

Deci,cand intru in joc gen : SA:MP/GTA/CS orice .

@ ,@@alesu sunt cei mai capabili dupa aceasta comunitate parerea mea

Nu spun ca mai exista ,doar cei doi m-au ajutat la probleme de genul

p.S : Am vazut ,mi-a placut am luat-o (Semnatura)

Posted (edited)

Daca se reseteaza de multe ori inseamna ca 100% ruleaza in PIO mod acest lucru se intamla dupa maxim 4 restarturi, atunci va trece automat in acest PIO mod care iti va face calculatorul sa ruleze poate putin mai rapid ca un melc.

Pentru a reseta PIO mod trebuie sa faci asta.

Dai click dreapta pe Dai click dreapta pe My Computer(din start) apoi alege Manage, aici alegi Device Manager, dai click, apoi din lista care iti apare in dreapta alegi IDE ATA/ATAPI controllers, Iar acolo dai click dreapta pe fiecare Primary Ide Channel si Slave Ide Channel, si alegi properties, si le dezinstalezi pe ambele, dupa restart se vor instala singure si vor trece in Ultra Dma mod 5 sau 4 sau 3 sau 2 sau 1, depinde si de hardisk, totusi verifica si calbul de conexiune, daca ai un cablu ATA e clar( am schimbat 4 pana acum, sunt praf) daca ai Cablu S-ATA se poate sa sa nu fie conectat bine, totusi nu strica sa incerci cu altele.

Daca ai facut ce ti-am zis eu cu Pio Mod si nu a mers, atunci va trebui sa il fortezi, cum am facut eu cu 2 HDD vechi care erau prea lenese sa mearga in UDMA mod.

Primul lucru intri in Registry Edit( din bara de start dai Run si scrii Regedit ) si dai click pe HKEY_LOCAL_MACHINE apoi pe SYSTEM apoi pe CurrentControlSet apoi pe Control

apoi pe Class si dupa ce ai ajuns aici dai Find (din tabelele de sus) si cauti {4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} in acest folder o sa gasesti 2-3 subfoldere de genu 001 002 003 in general 001 este pentru Primary si 002 pentru Slave dar am patit sa fie invers, nu strica sa stergi din toate cele 3 (al treailea fiind CD / DVD writer-ul ) si stergi MasterIdDataChecksum

si apoi stergi SlaveIdDataChecksum asta e posibil sa nu gasesti daca nu ai 2 hard-iskuri. Iar daca gasesti si asta MasterDeviceTimingModeAllowed si asta

UserMasterDeviceTimingModeAllowed care este posibil sa nu apara, dar daca le gasesti stergele, si pc-ul tau ar trebui sa functioneze mult mai bine, deoarece daca mi-ai spus ca se restarteaza mult, acest lucru nu il va mai face sa ruleze in PIo mod, daca problema nu se rezolva, cel mai sigur este sursa, sau mufa Molex care conecteaza Hardiskul incearca sa o schimb(adica cea de alimentare cu 4 fire de culoare Galben Negru Negru Rosu), este foarte posibil ca sursa sa fi imbatrinit si sa nu mai poata duce Voltajele 12 8 5 si sa fie cu o valoare mult mai mica( mai mica decat cea admisibila) iar asta sa faca ca hard-ul tau sa cedeze, nu pierzi nimic daca incerci cu alta sursa. Calculatorul meu la inceput credeam ca nu mai este bun de nimic, aveam aceasi problema, dupa lungi teori si cacari, am aflat ca este plaga video fiindca  s-a "semiars" si nu functiona corect, dar am aflat ca si sursa avea probleme mici si ca HDD-ul mergea in PIo mod, acum parca as avea alt calculator cu doar o noua placa video, si fara alte schimbari. Deci incearca ce ti-am zis.

@

Edited by JuppyX
Posted

Dincontra, sa nu fie in PIO mod. Sa fie in UDMA mod, fiindca PIO mod este rezultatul a mai multe restarturi la PC, si asta il face sa ruleze foarte foarte greu...

Posted

Mie personal doar mi se restarteaza am placa video de 1gb ,2gb ram,3,4 procesor dual

HDD-ul face fite ....se aude si zgomotul ala de la el cand isi da rr.

Posted

Poate fi mai mult ca sigur de la hard. Am avut si eu aceasi problema la un alt laptop si cand il deschideam mergea in jur de 5-10 minute iar apoi isi dadea un restart.

Posted

Mie personal doar mi se restarteaza am placa video de 1gb ,2gb ram,3,4 procesor dual

HDD-ul face fite ....se aude si zgomotul ala de la el cand isi da rr.

Daca era de la hard disk nu cred ca mai rula nici sistemul de operare.

Ai placa dedicata? s-ar putea sa fie stricata. Du-l la un service, sau reinstaleaza Windows-ul (daca n-ai facut asta deja). Oricum sunt sanse mici sa rezolvi ceva reinstaland Windows-ul, dar incercarea moarte n-are.

Posted

Poate fi mai mult ca sigur de la hard. Am avut si eu aceasi problema la un alt laptop si cand il deschideam mergea in jur de 5-10 minute iar apoi isi dadea un restart.

Exact asa face.

Posted (edited)

Daca era de la hard disk nu cred ca mai rula nici sistemul de operare.

Ai placa dedicata? s-ar putea sa fie stricata. Du-l la un service, sau reinstaleaza Windows-ul (daca n-ai facut asta deja). Oricum sunt sanse mici sa rezolvi ceva reinstaland Windows-ul, dar incercarea moarte n-are.

Windows-ul la reinstalat tot aceeasi chestie.

Merge cam 10 minute si Bam rr.

si se aude si zgomotul ala de la Hard disk ca si cu sta sa "moara"

2 palme sa-si revina ,dar am HDD de rezerva nu-i prob ,dar sa stii daca e de la el.

cand mi-e lumea mai draga bam .rr

Edited by CosmY4YoU.HAXXA
  • Solution
Posted

@, pai baga-i hard-ul de rezerva si vezi daca face tot asa. E destul de usor sa schimbi un hard disk la PC.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

moduri samp