.GenAdy. Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 @@SixPacks. destul de bune... doar pe al doilea nu il prea stiam. eu pe nici unu Quote
BlackOutCRYS Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Programul ăsta verifică dacă un număr se află în mulţimea {2,3,4}, adică dacă numărul e 2 sau 3 sau 4. De exemplu dacă, prin programul scris de tine, introducem valoarea 3.5 care se află în intervalul [2,5), nu va funcţiona corespunzător. 3.5 nu e număr întreg (int a = integer a = număr întreg = nu are decimale, e număr exact, pozitiv sau negativ). Trebuia să îl declari pe "a" ca şi double sau float pentru a putea avea decimale. Cand ai un vector si trebuie sa foloesti numere zecimale ( ca valorile vectorului ), cum faci? Quote
Arthur Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Declari vectorul ca tip float float a[50]; de exemplu Quote
SixPacks. Posted December 19, 2013 Author Posted December 19, 2013 Program care verifica daca un numar este prim. #include<iostream.h>int main(){ int n,i,prim; i=2; prim=1; cout<<"Introduceti un numar: "; cin>>n; while (i<=n/2) { if(n%i==0) prim=0; i+=1; } if(prim==1) cout<<"Numarul este prim"; else cout<<"Numarul nu este prim"; return 0;} Quote
SixPacks. Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 (edited) O problema de la scoala . Tema pentru maine. Cei curiosi . **Se citesc trei numere a,b,c de la tastatura.Sa se afiseze suma lor daca toate sunt pare , produsul lor in caz ca sunt impare toate iar media aritmetica a lor in caz ca sunt amestecate(gen "1,4,3" ). Rezolvare. #include <iostream> using namespace std; int main() { int a,b,c; cout<<"a="; cin>>a; cout<<"b="; cin>>b; cout<<"c="; cin>>c; if((a%2==0) && (b%2==0) && (c%2==0)) cout<<"Toate numerele sunt pare iar suma lor este "<<a+b+c; else if((a%2==1) && (b%2==1) && (c%2==1)) cout<<"Toate numerele sunt impare iar produsul lor este "<<a*b*c; else cout<<"Numerele sunt amestecate iar media lor aritmetica este "<<(a+b+c)/3; return 0; } Edited January 9, 2014 by SixPacks. Quote
TurbaTu Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Cand ai un vector si trebuie sa foloesti numere zecimale ( ca valorile vectorului ), cum faci? Sau daca e de tip normal: Exemplu: int etc,etc,x[101], etc; Quote
SixPacks. Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 Enunt . Se introduce un numar n de la tastatura.Sa se afiseze suma primilor n termeni apoi sa se afiseze produsul a n numere tot introduse de la tastatura. #include <iostream> using namespace std; int main() { int n,s=0,x; double p=1; cout<<"n= "; cin>>n; for(int i=1;i<=n;i++) s+=i; cout<<"Suma primilor n termeni este "<<s<<endl; for(int i=1;i<=n;i++) { cout<<"x= "; cin>>x; p*=x; } cout<<"Produsul numerelor introduse este "<<p; return 0; } 1 Quote
SixPacks. Posted January 10, 2014 Author Posted January 10, 2014 New. Se introduc de la tastatura doua valori a si b.Sa se realizez un program care sa afiseze a la puterea b. #include <iostream> using namespace std; int main() { int a,b,s=1; cout<<"a="; cin>>a; cout<<"b="; cin>>b; for(int i=1;i<=b;i++) s*=a; cout<<a<<" la puterea "<<b<<" este egal cu "<<s; return 0; } Quote
SixPacks. Posted January 10, 2014 Author Posted January 10, 2014 Enunt. Se introduc doua valori a si b de la tastatura.Sa se calculeze a!+b! . #include <iostream> using namespace std; int main() { int a,b,f,p=1,d=1; cout<<"a="; cin>>a; cout<<"b="; cin>>b; for(int i=1;i<=a;i++) p*=i; for(int j=1;j<=b;j++) d*=j; f=p+d; cout<<"f="<<f; return 0; } Quote
SixPacks. Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 Sa se scrie un program care afiseaza cifra maxima si cifra minima a unui numar introdus de la tastatura. #include <iostream> using namespace std; int main() { int n,c,maxim=0,minim=9; cout<<"Introdu un numar ";cin>>n; do{ c=n%10; if(c>maxim) maxim=c; if(c<minim) minim=c; n/=10; }while(n!=0); cout<<"Maxima este "<<maxim<<" iar minima este "<<minim; return 0; } Se introduc trei valori de la tastatura a,b,k.Se cere sa se verifice daca k poate simplifica fractia a/b. #include <iostream> using namespace std; int main() { int a,b,k; cout<<"Introduceti primul numar "; cin>>a; cout<<"Introduceti al doilea numar "; cin>>b; cout<<"Introduceti numarul pe care vreti sa-l verificati daca simplifica fractia "<<a<<"/"<<b<<endl; cin>>k; if(a%k==0 && b%k==0) cout<<"Numarul "<<k<<" poate simplifica fractia "<<a<<"/"<<b; else cout<<"Numarul "<<k<<" nu poate simplifica fractia "<<a<<"/"<<b; return 0; } Quote
SorynGabriel Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 @@SixPacks. gg Ce limba este aia unde ai scris cu galben :)) Quote
SixPacks. Posted January 15, 2014 Author Posted January 15, 2014 Sa se realizeze un program care gaseste ultima cifra a lui 7 la puterea x.Iar x este introdus de la tastatura. #include<iostream> using namespace std; #define k 7 int main() { int n,p=1; cout<<"Introduceti numarul: ";cin>>n; for(int i=1;i<=n;i++) p*=k; cout<<"Ultima cifra a numarului "<<p<<" este "<<p%10; return 0; } Quote
Trebor. Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Iti place sa te dai mare :-J Chiar daca de asta imi trebuie la anu , tot iti place sa te dai mare :-J Quote
SixPacks. Posted January 16, 2014 Author Posted January 16, 2014 @ WTF ? N-am zis nicaieri ca ma dau mare dar incerc sa-mi fac aici un fel de portofoliu ca sa spun asa sa imi ramana aici toate programele.Sa ma folosesc la nevoie de ele si in acelasi timp sa ii ajut si pe altii. Quote
Trebor. Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 @ WTF ? N-am zis nicaieri ca ma dau mare dar incerc sa-mi fac aici un fel de portofoliu ca sa spun asa sa imi ramana aici toate programele.Sa ma folosesc la nevoie de ele si in acelasi timp sa ii ajut si pe altii. glume de pescar me, Quote
SixPacks. Posted January 16, 2014 Author Posted January 16, 2014 @ N-are rost sa ma cert si cu tine asa ca da-i drumu de aici. Quote
SixPacks. Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 New. Program care afiseaza n numere introduse de la tastatura in ordine crescatoare. #include <iostream>using namespace std;int main(){ int n,j,i,v[35],aux; cout<<"Introdu numarul termenilor "; cin>>n; for(i=0;i<n;i++) cin>>v; for(i=0;i<n;i++){ for(j=i+1;j<n;j++){ if(v>v[j]){ aux=v; v=v[j]; v[j]=aux; } }}cout<<"Ordinea crescatoare a numerelor este ";for(i=0;i<n;i++)cout<<v<<" ";return 0;} Quote
SixPacks. Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 Program care cere sa se introduca un numar n de la tastatura format din 3 cifre.Acesta o sa afiseze pe ecran cel mai mare numar care se poate forma din cifrele sale. #include <iostream>using namespace std;int main(){ int n,a,b,c,aux; cout<<"n=";cin>>n; c=n%10; b=(n/10)%10; a=n/100; if(a<b){ aux=a; a=b; b=aux; } if(b<c){ aux=b; b=c; c=aux; } if(a<b){ aux=a; a=b; b=aux; } n=100*a+10*b+c; cout<<n;} Quote
TGX Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Eu le-am facut la facultate, dar in limbaj C simplu si e putin diferit, dar modul de lucru e acelas :-? Am mai multe, ala cu solutiile la ecuatia de gradul 2, ordine crescatoare/descrescatoare a 3 numere, programe care calculeaza mediile studentilor, afiseaza daca un an este bisect sau nu, si altele... Dar toate sunt in C simplu. Cine are nevoie un reply si ii dau. Quote
SixPacks. Posted January 28, 2014 Author Posted January 28, 2014 @@TGX As vrea sa ma inveti si pe mine mai multe despre c++ sa fiu cel mai bun din clasa cu toate ca-s pe locul 2. 1 Quote
ZERS Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 @ Da ma stiam de tine tu esti ala al lui firerulez :) tu faci c++ din cls 7 :)) Da SixPacks, dinastea se fac chiar si din a 6-a, cel putin asa a fost in cazul meu. Oricum nu am habar de asa ceva dar cred ca te descurci in c++ ;) Quote
SixPacks. Posted January 29, 2014 Author Posted January 29, 2014 @ Nu stiu zers dar eu in clasa a 9a am inceput sa fac. Quote
Recommended Posts