paulZ Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 (edited) Exista tot felul de dovezi cum ca Dumnezeu ar exista deci da, cred. Ce dovezi? Întrebarea este clară, "crezi?". Este o diferență între a crede și a exista. Așa cum afirma Max Muller, religia s-a născut dintr-un sentiment de dependență, dintr-o intuire a divinității. Omul elaborează un limbaj în acțiunilor sale un limbaj pentru a denumi obiecte. Râurile devin armăsari, norii sunt corăbii, soarele este numit "cel strălucitor". Acest limbaj metaforic a stat la originea miturilor. Deci mitul provine dintr-un accident de limbaj. Religia e o greșeală. @@ChangeDeaD, un adept al religiei sale nu va spune niciodată că nu există Dumnezeu. Degeaba dai link-uri de la crestinortodox. Nu căuta răspunsuri doar la ei. Informează-te din mai multe surse, fă mai multe idei și compară-le. Genii, săraci, preoți, bogați, atei, etc. Crede faptul ca vei fi judecat pentru spusele/faptele tale infantile.Cum poti sa nu crezi?Cine a creat toate astea,natura?Bine si natura de cine a fost creata?Poti crede ca aerul nu exista doar pentru ca nu il vezi?Nu ai cum pentru ca este acolo si il simti,dar nu ai cum sa il simti daca nu respiri asa si Dumnezeu.Cum l-ai putea simti si crede in el daca nu faci nimic in privinta asta?Te sfatuiesc sa iei in considerare postul meu ca un semn de intrebare. Aerul nu există? WTF LOGIC! Ce ai învățat la chimie că e O2? Oxigen, da. Ce componente chimice mai are aerul? N2, CO2, da. Cine să le știe și pe astea? Creștinii care sunt îndoctrinați? Nu. Aerul este incolor, insipid, inodor, dar existent. Edited October 29, 2014 by paulZ Quote
KaT0 Posted November 7, 2014 Posted November 7, 2014 Nu cred in cel impus de religie, dar cred in ceva divin si sunt constient ca e ceva mai presus de tot. Quote
Butterfield2 Posted November 24, 2014 Author Posted November 24, 2014 In DumneZEW cred si eu cat de cat dar in biserica in nici un caz.......Mai ales in Popa.Popa e un om facut sa umble dupa bani.... ;) Quote
VogelFrei Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Ma piș pe Dumnezeu, si pe toate animalele docile care-l venereaza. Quote
NUCKELSN1 Posted December 20, 2014 Posted December 20, 2014 cred in Dumnezeu, insa nu sunt genul de persoana care sa vina la slujba de duminica si toate cele. Quote
Jade Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Hunt Poster ! Propun Warn.In fine CRED IN DUMNEZEU.Doamne. Quote
Recommended Posts