Jump to content

Scoala.  

97 members have voted

1. 1. Credeti ca avem un sistem de invatamant corupt in Romania?

Recommended Posts

• 4 months later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Adevarat, sunt de acord cu toate opiniile voastre.Scolile din Romania sunt infecte si la propriu dar si la figurat.De exemplu la romana am dat un test "surpriza" in care toti aveam notele sub 5 respectiv 6 unde erau date 5 subiecte de alcatuit propozitii/despartit in fraze si de analizat unele cuvinte mai la final dand un text ca sa facem o argumentare al textului respectiv, dar ghiciti in care minute, 10, da a-ti auzit bine 10 minute si atatea lucruri de facut.Dar nu asta e subiectul, la final ne-a adus notele etc etc si foile au ajuns la 2 cei mai buni din clasa, unul a luat 5 si alta 6.Stiind ca fac meditatii la profesoara, ea aluia ii pune decat data si ei ii da nota 10..eu deabia luand 6.Normal ca te enervezi si ai tentatia sa-i faci scandala da nici chiar asa, sa favorizezi ca fac meditatii la tine...Eu de fel sunt sarit de pe fix, tin minte ca m-am luat cu ea la cearta si tot razboiul asta a tinut 4 saptamani.Sa va spun contextul, favorizand m-am dus la ea cu nervi si i-am zis ca de ce colega-miu are nota 6 si i-a dat 10 si eu aveam 7 si mi-a dat un punct in plus, apoi urmand ca ala sa se umple cu basini si sa se dea mare pe acolo, apoi adaugand catre ea daca si eu as face meditatii cu ea daca m-ar favoriza la fel.

Cu siguranta ca in toate saptamanile alea ma scotea numai pe mine la tabla de a trebuit sa intervina si diriginta pentru a ma salva, si parinti mei deasemenea.

Aceasta e doar 40 % din opinia mea fata de coruptia din scoli.

Daca asa este la romana...la mate este jale..Nu ma apuc sa povestesc toate imperfectiunile scolilor din Romania ca astfel as relata un roman..Sper ca a-ti inteles ideea.

Edited by Roa
Posted (edited)

Sa va zic si eu mai multe chestii. In clasa a 8-a, aveam o profesoara rupta de toate. Ea, intr-adevar era buna la romana, ne explica cum trebuie, dar o favoriza pe una de rupea. Aia a facut pregatire dintr-a 5-a si de fiecare data, daca eu ziceam raspunsul corect, profa imi ziea 'bine' si daca-l zicea ea 'FOARTE BINE, BRAVO, EXCELENT' PILE. Am facut pregatire dintr-a 6-a cu ea pana intr-a 8-a, dar tot la fel a ramas, aveam 9, desi stiam, iar sclifosita aia pe care o favoriza avea 10 pe linie. Cum pana mea sa nu te enervezi intr-un caz din asta, ma-sa lu' aia era in consiliu si cara tot timpul profesoarei cate ceva: ba un parfum, ba o haina, ba nus' ce. Bine, intr-adevar, m-a pregatit bine ca am ajuns la primul liceu din Galati. Daca nu faceam pregatire eram mort... era directoare si nici nu venea la ore. nu stiu daca intr-a opta am facut 10-20 ore de romana.

O alta chestie este liceul actual. Fiind primul din Galati si al 6-lea pe tara parca (Colegiul National Vasile Alecsandri) va dati seama ca pretentiile si 'fitele' sunt mari. Ca o intamplare, aici una care a facut gimnaziul tot in CNVA a fost aleasa sefa clasei de catre diriga mea, care "din pura intamplare" i-a fost diriginte ei in gimnaziu. Sefa clasei, dar noi nici nu ne cunosteam. E halal, bai, va spun eu. A, da si, ca sa va dati seama la liceul asta se intra de la 9,40 in sus ceva de genu'. Ei, un coleg, prieten foarte bun, n-am nimic cu el, a intrat cu 6 (SASE) la liceu de top in Galati. Acum, ganditi si voi. Cam atat am avut de zis. Pacat ca invatam numai prostii la scoala pe care n-o sa le folosim in viata si daca ne ridicam in picioare si le zicem 'Cu ce rahat o sa-mi foloseasca asta-n viata?' primim 4. Adevarat este ca invatatura de baza e sfanta. De ce n-am uitat sa SCRIU, SA CITESC, SA SOCOTESC, SA INMULTESC ETC. dar nu stiu sa rezolv o functie sau o progresie?! Pentru ca nu imi va folosi in viata. Dar cititul, scrisul, adunatul, cum le-am folosit, NU le-am uitat. Asta e... n-avem ce sa schimbam in infectia asta....

EXCELENT TOPIC!

Edited by SoMuchGREEN
Posted

Acum să vin cu o poveste de la mine din liceu, o fată foarte bogată cu părinţi bazaţi luase 1 pentru că a fost prinsă că a copiat de către DIRIGINTĂ! Imediat a doua zi brusc avea un 7 în catalog si desigur nu a observat nimeni, cum să incerci şi tu să îţi creezi un viitor când alţii pun banii pe masă şi îţi iau faţa pur şi simplu... . Ce poţi să faci in contextul în care tu (eu sau oricine) ar lua 1 păi ca să îmi refac media nu mai ieşeam din casă, mă rog înţelegeţi voi. În liceu se auzise că tatăl ei plătise pentru a i se modifica nota. Dar cum din 1 care l-a luat pe merit adică te-a prins frate că ai copiat 1 gata nu mai stai la discuţii, după să aibă nota 7... .

Posted

eu am avut media 10 fara sa dau nimik la profesori.

On: Baieti, pe timpuri daca nu invatai carte, POCC luai peste palma, sau in cel mai rau caz iti chema parintele sa iti acorde o mama de bataie.

Acum poti sa si injuri in ore ca nu se intampla nimic, sa numai spunem ca profesorii vorbesc la tel jumatate din ora si altele si dupa ne trag la sorti ca suntem praf. Cel mai bine isi fac treaba profesorii +50. Restul sunt VRAISTEE.

Nici copiii nu sunt usa de biserica, care stau pe facebook sau pe jocul idiot numit Sa:mp inloc sa invete ce e ala substantiv si ce parte de propozitie preceda un verb.

In concluzie, ambele parti sunt de vina, si profii si copii dar si sistemul si legile PROASTE!!!!!!!!!

Posted

eu am avut media 10 fara sa dau nimik la profesori.

On: Baieti, pe timpuri daca nu invatai carte, POCC luai peste palma, sau in cel mai rau caz iti chema parintele sa iti acorde o mama de bataie.

Acum poti sa si injuri in ore ca nu se intampla nimic, sa numai spunem ca profesorii vorbesc la tel jumatate din ora si altele si dupa ne trag la sorti ca suntem praf. Cel mai bine isi fac treaba profesorii +50. Restul sunt VRAISTEE.

Nici copiii nu sunt usa de biserica, care stau pe facebook sau pe jocul idiot numit Sa:mp inloc sa invete ce e ala substantiv si ce parte de propozitie preceda un verb.

In concluzie, ambele parti sunt de vina, si profii si copii dar si sistemul si legile PROASTE!!!!!!!!!

Da, asa e ai dreptate. Nu am spus ca elevii sunt usa de biserica. Dar odata ce profesorii nu isi fac treaba, sau o fac din sictir. Ce ma motiveaza pe mine ca elev sa ma strofoc cand cel din fata mea habar nu are ce se petrece si de ce e aici.

Posted (edited)

Tu ai facut asta pentru +1?la ce te plangi de alti?cand tu ceri un nimic..pt nimic

Edited by SLN
  • Upvote 1
Posted

Si ce daca se fumeaza si nu se fac temele? Esti atat de tampit sa scri asa ceva? Si ce ca ma obliga parintii ma?asa nebun ca tine. eu aleg NU LA POOL, SALL.

Pai daca esti spalat pe creier fratiwer si nu stii ce sa faci cu viata ta. Si cum si ce daca se fumeaza si nu se fac teme in scoala? Ti se pare normal sa se fumeze pe holuri si nu e vorba de "teme" in sine e vorba de invatat temeinic acasa. Nu ai reusit si tu sa vezi viata cu alti ochi ma? Stai in fundul mamei tale si incerci si tu sa intelegi ceva.

Posted

Sa va zic si eu mai multe chestii. In clasa a 8-a, aveam o profesoara rupta de toate. Ea, intr-adevar era buna la romana, ne explica cum trebuie, dar o favoriza pe una de rupea. Aia a facut pregatire dintr-a 5-a si de fiecare data, daca eu ziceam raspunsul corect, profa imi ziea 'bine' si daca-l zicea ea 'FOARTE BINE, BRAVO, EXCELENT' PILE. Am facut pregatire dintr-a 6-a cu ea pana intr-a 8-a, dar tot la fel a ramas, aveam 9, desi stiam, iar sclifosita aia pe care o favoriza avea 10 pe linie. Cum pana mea sa nu te enervezi intr-un caz din asta, ma-sa lu' aia era in consiliu si cara tot timpul profesoarei cate ceva: ba un parfum, ba o haina, ba nus' ce. Bine, intr-adevar, m-a pregatit bine ca am ajuns la primul liceu din Galati. Daca nu faceam pregatire eram mort... era directoare si nici nu venea la ore. nu stiu daca intr-a opta am facut 10-20 ore de romana.

O alta chestie este liceul actual. Fiind primul din Galati si al 6-lea pe tara parca (Colegiul National Vasile Alecsandri) va dati seama ca pretentiile si 'fitele' sunt mari. Ca o intamplare, aici una care a facut gimnaziul tot in CNVA a fost aleasa sefa clasei de catre diriga mea, care "din pura intamplare" i-a fost diriginte ei in gimnaziu. Sefa clasei, dar noi nici nu ne cunosteam. E halal, bai, va spun eu. A, da si, ca sa va dati seama la liceul asta se intra de la 9,40 in sus ceva de genu'. Ei, un coleg, prieten foarte bun, n-am nimic cu el, a intrat cu 6 (SASE) la liceu de top in Galati. Acum, ganditi si voi. Cam atat am avut de zis. Pacat ca invatam numai prostii la scoala pe care n-o sa le folosim in viata si daca ne ridicam in picioare si le zicem 'Cu ce rahat o sa-mi foloseasca asta-n viata?' primim 4. Adevarat este ca invatatura de baza e sfanta. De ce n-am uitat sa SCRIU, SA CITESC, SA SOCOTESC, SA INMULTESC ETC. dar nu stiu sa rezolv o functie sau o progresie?! Pentru ca nu imi va folosi in viata. Dar cititul, scrisul, adunatul, cum le-am folosit, NU le-am uitat. Asta e... n-avem ce sa schimbam in infectia asta....

EXCELENT TOPIC!

Totusi si maicamea ii mai duce la profesoara, dar nu ma ajuta cu nimik.. maicamea ii da ptr ca e de treaba

Unele teme la fac pe  la scoala.

Eu toate le fac de obicei, intotdeauna fac in plus si am tema facuta

Posted

Tare :))

Problema in sistemu' nostru din Romania este foarte simplu, acela se numeste pilele si bani gheata, atata timp cat esti un bogatan sau ai pile ca esti fiuso / ficasa unui prof/profesoara sau in neam cu directoarea / diriginta / profu[a] este normal sa ai numai 10 10 10 10. Chiar am o fata care habarn nare unde se gaseste Europa pe harta, apai capitala Americi sau capitala Italiei [Ma mir ca de Romania stie] si ma mir ca pe clasa 5 - 6 habarn nu avea, trecea maicasa si taicaso cu bani la ea [stiu aceasta chestie deoarece am ascultat ce spunea, eram la baie si ele langa baie] si spunea in felu urmator:" Va rog frumos sa o treceti pe fica mea, ca nu stiu ce sa intamplat cu ea, numai este atenta, stiti si voi cum este cu copii." profa de mate o spus cam asa:" Pai daca vrei o duci la mine la meditati si mai pui de la tine niste banuti si dau din "burta" niste note mari", cand am auzit numai sa nu inregistrez. Adica eu invatam pe rupte vro 2-3 ore intregi fara sa iau o pauza, iar ea vine nepregatita, habarn navand ce ore are astazi si lua 8 si 9 asa pe "spranceana", iar dupa tot ea era cu gura mare ca:" ce ma, uitate la tine care nu stii nici un gram de matematica sau alte materii, ca iti dau una te invartesti" [tot ea era cu gura mare si era o pustana care arata de 7 ani si o batea si vantu]. Cum zice un vers din melodia Mellina feat Vescan - Poza de album:" Scoala goala, ce putin va schimba" sau:" Orice plan merge prost, ca totu ii contra cost" 

Tot ce este in Romania in sistemu' nostru de invatamant este bani si pilele, nu ai bani si pile, se poate spune ca esti un nimic. Cam asa am ramas eu corigent anu asta la Matematica [si acum invat inca], mi-am mai amintit inca o faza:" Era un baiat de la mine din clasa, nu stia sa scrie, sa citeasca [nu era tigan] nici in romaneste, dar tot el avea sindromu de smecherie si fente, dupa ce ca era si corigent la 5 materii, vine si masa si taicaso cu bani si bineinteles dupa ce a dat bani atunci, din materile in care era corigent avea media generala 3 a crescut la 8, mai era si 2 saptamani de scoala, deci nu avea cum sa invete atat de bine intr-o saptamana [ca a 2-a saptamana era cu incheierea medilor si alte prostii].